Ventes en ligne - Lot 224

DE MONT, Pol

Dat liedeken van here Halewijn.

Antwerpen, J.-E. Buschmann, 1896


Enchère de départ: € 100

€ 150 / 200

Enchérir via Drouot

Description du lot

Klein 4to: 61 pp. (pp. 52-53 in de snede licht gebruind met de doordruk van het sluitlint, lichte doordruk van de tekst - vnl. de gouden initialen - op sommige tegenoverliggende bladen).

Perkamenten uitgeversband (licht gebruind), centrale decoratie op beide platten met een dubbele "H", platte rug, stoffen lees- en sluitlinten, in een orig. doos met goudgestempeld motto "Al wat de Boschman plant, gedije voor het land" en messing sluiting (doos defect, in twee stukken). Onafgesneden, uitzonderlijk niet gekleurd ex.

Eerste uitgave. Gedrukt op 100 exemplaren. Éen van de 90 op Van Gelder (n. 65) gesigneerd door de uitgever. Bevat het oude lied van Halewijn, twee gedichten van Pol de Mont en hun Franse vertaling. Geïllustreerd met de tekeningen van Charles Doudelet in hout gesneden door Ed. Pellens: 2 titelpagina's in rood en zwart, 2 titelvignetten, 6 gehistorieerde hoofdvignetten (waarvan 3 herhaald), 8 paginagrote afbeeldingen en talrijke slotvignetten en initialen. Drukkersmerk op het einde. Gedrukt in rood, zwart en goud binnen een roodgelijnd kader. Met prospectus.
Ref. Meir, G., Pol de Mont, p. 272. - Niet in Vlaamse bibliofiele uitgaven 1830-1980.

Plus de photos

Lot 224

Dat liedeken van here Halewijn.

DE MONT, Pol

Connectez-vous pour enchérir
Nouvel utilisateur ? Créer un compte .
Se connecter
© Arenberg Auctions 2024 – Webdesign Webit
Voorwaarden | Privacy Policy | Cookiebeleid